Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
+32 474 96 88 45
Title Image

Ons Bedrijf

Belgisch & Ambachtelijk
Belgische Nougat

Geschiedenis

Het ontstaan

Het bedrijf is ontstaan uit een allesomvattende passie voor 'het culinaire', en die is er nog steeds. Of het nu gaat over een boterham met plattekaas, radijsjes met wat zout en een goede geuze erbij, of een prachtig gemaakte praline, of goed klaargemaakte pensen met appelmoes, of een uitgekiend menu van een fabuleuze chef. Het ontdekken van smaken, het beleven van die smaken & texturen en het algehele genieten van de totale ervaring is en was de rode draad. De goesting om een eigen bedrijf uit de grond te stampen begon te dagen en was uiteindelijk onvermijdelijk. In de loop van 2015 kochten we enkele toestellen aan, en waren we vertrokken. Midden 2016 zijn we de markt opgegaan met onzen engel FELIZ, en een uitgebreide collectie nougat & kokossigaren.

Natuurlijk

ONZE FILOSOFIE

Onze filosofie gaat over pure smaken en de combinaties die tussen smaken mogelijk zijn. Er zijn dan ook 2 redenen waarom wij uitsluitend met natuurlijke ingrediënten werken. Enerzijds zorgen ze voor een smaakbeleving die zich in verschillende lagen en golven in de mond ontwikkelt. Het is pas wanneer je op een stukje fruit bijt dat de smaak vrijkomt, of wanneer je een korreltje gemalen peper openbijt dat de smaak openploft. Anderzijds zijn natuurlijke ingrediënten in al hun puurheid ook eerlijk. Zij vinden namelijk een natuurlijk evenwicht ten opzichte van elkaar, en kunnen eigenlijk niet geforceerd worden. Het is aan de confiseur om ze samen te brengen. Kunstmatige smaakversterkende druppeltjes uit flesjes zijn voor ons uit den boze en zal u niet terugvinden in onze recepten.

Productie
Ambachtelijk

Ambachtelijk

HANDGEMAAKT

Alles wordt handgemaakt volgens de kunsten van het oude ambacht. We koken de siropen in koperen ketels, de noten roosteren we in eigen huis, en de recepten zijn allemaal eigen creaties op basis van onze eigen culinaire dromen.

Belgisch

HANDMADE IN BELGIUM

'FELIZ' is een gamma van confisseriespecialiteiten met een gastronomische beleving. We brengen oude snoepen weer tot leven in een nieuwe interpretatie. Ze zijn allemaal gemaakt van natuurlijke ingrediënten! Verkrijgbaar bij de bakker, delicatessenwinkel en speciaalzaak. Onze nougat & kokossigaren maken wij zelf op artisanale wijze. Wij mochten daarvoor dan ook het authenticiteitslabel van UNIZO ontvangen: ' Handmade in Belgium '. En daar zijn we danig trots op!

Handmade in Belgium
Translate »